Σελίδες

4 Σεπτεμβρίου 2011

Παιδικό δωμάτιο, ιδανικό για διάβασμα!

Έχετε λίγες μέρες μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία και καλό θα είναι να κάνετε ένα πολύ καλό συγύρισμα στο δωμάτιο του παιδιού-μαθητή. Σας δίνω μερικές συμβουλές που ξέρω ότι βοηθούν ώστε το δωμάτιο να μην είναι μια παιδική χαρά αλλά ένας χώρος ιδανικός για διάβασμα και ξεκούραση.

*Βγάλτε παλιά παιχνίδια από το δωμάτιο, έτσι ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα στα ράφια. Βάλτε τα πολλά παιχνίδια σε έναν άλλο χώρο του σπιτιού.
*Αν στο δωμάτιο είχατε βάλει ηλεκτρονικά παιχνίδια ή τηλεόραση κατά τη διάρκεια των διακοπών, τώρα πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε από εκεί. 

* Ένα φρεσκάρισμα στα χρώματα του δωματίου θα ανανεώσει το δωμάτιο αλλά και τη διάθεση του μαθητή. Ακόμα και μια νέα κουρτίνα ή μια ανανέωση στη διακόσμηση μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 
* Μειώστε τα πράγματα που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του παιδιού. π.χ. Μην βάζετε πάρα πολλά πράγματα γύρω από το γραφείο του ή αφίσες ακριβώς μπροστά του. Το γραφείο να έχει μόνο τα απαραίτητα πράγματα πάνω, δηλαδή τις μολυβοθήκες. 
* Αδειάστε τα συρτάρια, βγάλτε τα περσινά βιβλία και τετράδια και ετοιμάστε χώρο για να τοποθετηθούν τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς. 

Ένας όμορφος, τακτοποιημένος και ανανεωμένος χώρος θα βοηθήσει το παιδί να επανέλθει στους σχολεικούς ρυθμούς μετά από τις διακοπές και να οργανωθεί. Φροντίστε το δωμάτιο που διαβάζει το παιδί να μην είναι φορτωμένο και γεμάτο πολλά οπτικά ερεθίσματα που μπορούν να του αποσπάσουν την προσοχή! 

Σοφία Τσιντσικλόγλου
Ειδική Παιδαγωγός
sofiatsin@gmail.com
paidagwgos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου