Σελίδες

27 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Οι πιο δημιουργικές και ξεχωριστές στιγμές της ημέρας είναι εκείνες που αφιερώνετε στο παιχνίδι με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. Τα Χριστούγεννα αποτελούν την πλέον κατάλληλη εποχή για δημιουργικότητα και διασκέδαση, παρέα με τα μικρά σας… καλικατζαράκια! Υπάρχουν πολλών ειδών κατασκευές και δραστηριότητες, στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε μαζί με το παιδί, κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.
Μερικές από τις πιο δημιουργικές ιδέες, είναι οι παρακάτω :

Πιάστε τη δική σας… μελωδία!

18 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεάν παραμύθια και ιστορίες για παιδιά

Στον Μικρό Αναγνώστη, μια σελίδα του εθνικού κέντρου βιβλίου, θα βρείτε πολλά παραμύθια και ιστορίες για τα παιδιά. Οι όμορφες ιστορίες γίνονται ακαταμάχητες όταν ζωντανεύουν στα χείλη χαρισματικών αναγνωστών. 

Οι κατάλληλες αθλητικές ασκήσεις για τα παιδιά

Προτού σχεδιάσουμε προγράμματα άσκησης στα παιδιά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι από πλευράς φυσιολογίας τα παιδιά δεν αποτελούν μικρούς ενήλικες. Υπάρχουν διαφορές και περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η καθοδήγηση από ειδικούς γιατρούς. Κατά την παιδική ηλικία στόχος είναι να αυξήσουμε την ανάπτυξη και τη μέγιστη οστική πυκνότητα, ώστε τα παιδιά να εισέλθουν στην ενηλικίωση με το καλύτερο δυνατό οστό, γυμνασμένο μυικό σύστημα και καλή καρδιαγγειακή λειτουργία. Η άσκηση προσδίδει τα καλύτερα σε διάρκεια οφέλη αν ξεκινήσει πριν την εφηβεία και γίνει κομμάτι του τρόπου ζωής του παιδιού.

14 Δεκεμβρίου 2012

Έρευνα: Τηλεόραση και παιδική παχυσαρκία

Παιδιά που έχουν συσκευή τηλεόρασης στο υπνοδωμάτιο αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για παχυσαρκία και μεγάλη περίμετρο μέσης.

Τα ευρήματα προέρχονται από έρευνα στο American Journal of Preventive Medicine, που έδειξε ότι η περίμετρος μέσης ενός παιδιού μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με την παρατεταμένη παρακολούθηση τηλεόρασης.