Σελίδες

27 Μαΐου 2013

Οι σχολικοί βαθμοί

 
"Όλων οι βαθμοί είναι χαμηλά, μπαμπά - Νομίζω ότι στο σχολείο υπάρχει κάποιο πρόγραμμα λιτότητας" 

Τα σχολεία τελειώνουν, με πολλά παιδιά - κυρίως του γυμνασίου και του λυκείου- να αγωνιούν για τους βαθμούς του τριμήνου και των γραπτών εξετάσεων. Δεν είναι βέβαια λίγες οι φορές που οι γονείς είναι ακόμα πιο αγχωμένοι από τα παιδιά, ακόμα και στο Δημοτικό...μεταφέροντας το άγχος στους μαθητές.

23 Μαΐου 2013

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες για παιδιά

 Θάλασσα - κολλάζ
Υλικά: Χάρτινο πιάτο, μπεζ και μπλε γκοφρέ χαρτί, χρωματιστά χαρτόνια, κόλλα, κοχύλια και πετρούλες.
Οδηγίες: Κολλήστε στο μισό πιάτο το μπεζ χαρτί και στο άλλο μισό το μπλε. Στολίστε την αμμουδιά με χάρτινη ομπρέλα, πετσέτα, καραβάκι, κοχύλια και μικρές πέτρες.

15 Μαΐου 2013

Συμβουλές για τις σχολικές και τις πανελλαδικές εξετάσεις


Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι πανελλαδικές και οι προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και λύκεια. Παράλληλα μεγαλώνει το άγχος των παιδιών αλλά και των γονιών, ένα άγχος που αν γίνει υπερβολικό συχνά δημιουργεί προβλήματα. Πώς όμως μπορούν μικροί και μεγάλοι να καταπολεμήσουν το άγχος και να ετοιμαστούν σωστά για τις εξετάσεις;

9 Μαΐου 2013

Οδηγός προφορικής εξέτασης για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Με εγκύκλιο που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» το Υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια διεύθυνση οργάνωσης-διεξαγωγής εξετάσεων γνωστοποιούν στους εξεταστές τις βασικές πτυχές του τρόπου της προφορικής εξέτασης των μαθητών- αποφοίτων για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα.